GALAKSI VIRAL

BLOG HIBURAN INFORMASI KABABOOM

Khamis, 11 Januari 2018

PEMENANG BINTANG PALING POPULAR 2017

GALAKSI VIRAL - Siapakah pemenang Bintang Paling Popular tahun 2017 ?  Pasti ramai tertanya-tanya siapakah selebriti Malaysia yang cukup popular pada tahun lepas yang akan diingati dan dikenangi sebagai Bintang Paling Popular 2017. Sebelum itu, mari kita lihat calon-calonnya dahulu. 


BINTANG PALING POPULAR 2017


01. JANNA NICK
Catatan:
Tahun 2017 adalah tahun kemuncak kerjaya Janna Nick. Hujung tahun lepas drama Janna Nick paling banyak ditayangkan di hampir semua stesen TV Malaysia. Bayangkan setiap hari ada wajah Janna Nick di kaca TV.  Hari Isnin hingga Khamis - Drama Coffee Prince Astro Ria. Hari Jumaat  hingga Ahad - Drama Dia TV3. Kesemua drama Janna mendapat rating yang cukup tinggi. Terbaru, awal tahun 2018 Janna dipilih menjadi pengacara Melodi TV3 bersama Ajak Shiro. Janna juga cukup digemari oleh peminat generasi Y dan Z kerana karekter beliau yang jenis sempoi dan tidak kontrol ayu. Selain itu, Janna juga merupakan Ratu Drama TV Malaysia ketika ini. Lagu Janna Nick berjudul Akan Bercinta juga membuktikkan yang Janna Nick ada potensi besar untuk menjadi penghibur versatile yang hebat pada suatu hari nanti.




02. FATTAH AMIN
Catatan :
Fattah tetap menjadi Aktor No.1 Malaysia kerana dari awal tahun sampai hujung tahun, hampir setiap bulan ada cerita pasal Fattah Amin. Nama Fattah Amin sudah terukir sebagai Bintang Paling Popular 2016 dan ianya mungkin juga akan berulang lagi untuk tahun ini. Drama Hero Cinderella, Coffee Prince, Wanita Terakhir, 1234U, Buku 99 Kata-Kata #QalifModen, dan pastinya fenomena #Fattzura. Itu semua sudah cukup membuktikannya betapa bertuahnya Fattah Amin kerana sentiasa menjadi perhatian peminat dan disukai ramai.




03. NUR FAZURA
Catatan :
Nur Fazura yang juga Aktress No.1 Malaysia ketika ini merupakan antara artis paling top sepanjang tahun 2017. Drama beliau berjudul Hero Seorang Cinderella menjadi salah satu drama paling popular tahun 2017 dan filem lakonan terbaru beliau di Indonesia berjudul Ayat-Ayat Cinta 2 juga mencapai kutipan Box Office di sana. Lagu beliau berjudul Bisa Apa juga sangat popular dan laris di pasaran. 


04. NEELOFA
Neelofa adalah salah seorang tokoh selebriti yang sangat berjaya di dalam industri perniagaan. Nama beliau juga sudah menjadi satu jenama yang sangat popular dan menjadi ikon usahawan muda kepada belia remaja yang lain untuk berjaya sepertinya. Dalam industri hiburan, Neelofa tetap popular dengan rancangan hiburan Meletop dan drama Red Velvet.




05. KHAI BAHAR
Khai adalah Penyanyi No.1 Malaysia ketika ini. Beliau memenangi anugerah Artis Paling Popular APM 2017 dan Penyanyi Lelaki Paling ABP BH 2016. Lagu beliau berjudul Luluh adalah Juara Lagu Paling Hangat 2017 di Hot FM dan lagu Bayang pula adalah Lagu Paling Popular APM 2017. Tahun 2017 juga merupakan tahun kemuncak kejayaan Khai Bahar di dalam bidang nyanyian.




Jadi, siapakah yang patut menang Bintang Paling Popular 2017. Jawapannya ialah :


Ya. Janna Nick mempunyai peluang paling tinggi untuk menang Bintang Paling Popular tahun 2017.
Ianya kerana Janna merupakan artis generasi baru yang paling diminati oleh majoriti besar peminat seni hiburan ketika ini. Saingan utama beliau ialah Power Couple generasi baru iaitu Fattah Amin dan Nur Fazura. Betul atau tidak, sama-sama  kita tunggu Anugerah Bintang Popular nanti ya. 😍

GALAKSI VIRAL
Blog Hiburan Informasi Kababoom
https://galaksiviral.blogspot.my/

Sumber : Imej Google

66 ulasan:

  1. Terima kasih. Saya memang tak tau sebelum baca ni.

    BalasPadam
  2. harapnya neelofa.. sbb cikyan suka dia ! haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi. Neelofa pun ada potensi untuk menang juga kan kak. Hihi. :)

      Padam
  3. janna nick atau neelofa kot kan?haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dua-dua meletop kababoom kan kak Sis Gee. Hihi. :)

      Padam
  4. Siapa pun yang berezeki antara calon2 yang tersenarai,moga menjadi ikon terbaik untuk masyarakat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah kak PC. Itulah kita mahukan yang sebaik-baiknya daripada mereka semua ini. Hihi. :)

      Padam
  5. bila anugerah ni? memang dah ketinggalan sangat dah bab-bab artis ni. tapi siapa pun yang menang, tahniah buat dorang. itulah hasil kerja keras dorang selama ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lambat lagi kak. Maybe bulan 4 atau lepas raya. Saja buat prediksi awal awal siapa bakal pemenang kak. Hihi. :)

      Padam
  6. Kalau sis, sis harap janna nick menang walaupun tak delah minat sangat.. kikiki..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Janna Nick mmg tgh meletop kan kak Shahida. Hihi. :)

      Padam
  7. Rasanya fattah amin dgn khai bahar tu tak payah la, mungkin sbb sy lelaki dan cenderung utk memilih wanita, huhu.. #FAZURAAAAAA

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi. Okey la tu Mr Cahaya. Mana tahu rezeki Fazura tahun ni ke. Hihi. :)

      Padam
  8. Balasan
    1. Kak Fatin ni kira Jannanickers la ni. Hihi. Yezzza kak. :D

      Padam
  9. Balasan
    1. Hihi. Janna Nick ada potensi besar untuk menang tahun ini. hihi. :)

      Padam
  10. Rasanya Neelofa ataupun Fattah Amin sebab Janna Nick ada kontroversi banyak. Kes Ekspo Negaraku dengan kes Jonghyun

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu. GV tak tahu nak cakap apa. Takpe, nanti kita tgk siapa pemenang di hari anugerah sebenar nanti. :)

      Padam
  11. Neelofa masih kuat aura die lg2 byk cipta kejayaan di luar negara.. fattah amin n fazura mmg cipta fenomena tbe2 je kawen.haha..hot btol cerita dorg smpai skrg. Btw sis minat fazura dri dulu..harap2 lah die menang..dah lama die dlm industri seni.. hope ada rezeki die..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah, neelofa masih maintain populariti dia. Sama juga Fattah Amin dan Fazura. GV pun minat Fazura juga. Mana kut kut Fazura boleh menang Bintang Paling Popular pula ke nanti. Hihi. :)

      Padam
  12. Balasan
    1. Setuju kak Nina. Semua hebat2x. Hihi. :)

      Padam
  13. Hebat mereka ni..nak juga tonton atau klik dekat GV nanti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah, hebat Mr Etuza. Hihi. Terima kasih Mr Etuza. Hihi. :D

      Padam
  14. Huh! sy memang minat giler dgn Jannah Nick ni. Harap isteri tak baca komen ni, nanti dia jeles weii..huhu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi. Tak baca kut Mr Elih. GV suka tgk dia berlakon cite Coffee Prince. Hihi. :)

      Padam
  15. Assalam GV..tq follow blog sis JM..i'm follow u back

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wassalam kak JM. Sama2x kak dan tq so much juga follow blog GV. GV sangat menghargainya. :D

      Padam
  16. semua calon hebat2 dan punyai peminat tersendiri..bila ehh anugerah ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah, semua calon hebat kan kak JM. Maybe bulan 4 atau after raya nanti kut kak JM. Hihi. :)

      Padam
  17. salaam GV.

    fattah amin kot..
    org tgh hot la ni...

    i follow u..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam kak Azian. Fattah Amin mmg tgh top skang ni kan kak. Terima kasih kak follow GV. GV sangat menghargainya. :)

      Padam
    2. terima kasih kembali..
      awak pun sama kan..
      saja suka2.. hidup kena happy dan baik2 kan...

      yang penting nnt Fattah menang.. heeeee

      Padam
    3. Setuju kak Azian. Happy2x jew semua. Hihi. Boleh jadi juga Fattah menang nanti. Hihi. :D

      Padam
  18. Salam GV :D

    Hehe tak berapa up to date sgt dgn bintang2 ni. Tapi Fattah Amin nampak paling banyak org mention nama dia dalam FB feed sy :D

    hanisamanina.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam kak Hanis. Fattah amin masih popular sehingga kini kan. Hihi. :)

      Padam
  19. Thanks GV.. follow blog Kak Mirror. Tgh nak follow blk ni.. tp tak jumpa plk butang follow kt sini. Tp dah follow kt google td.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samam kak Mirror. Tqtqtq so much follow blog GV. GV sangat menghargainya kak. :)

      Padam
  20. Yeah mama support Janna nick.. dia berbakat besar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi. Janna Nick tgh meletop skang ni kan mama. Hihi. :)

      Padam
  21. memang semua ni tengah hit taun lepas..tahniah semua
    galaksi viral bila plak nk dpt award hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi. Semua meletop kan kak El. GV mmg tak dapat kak. Huhu. :)

      Padam
  22. sengit nampaknya..semua hebat²..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu kak. Semua hebat2x dan terbaik. Hihi. :)

      Padam
  23. entah kenapa sy rs fattah mcm boleh dpt lg thn ni... JN mgkn saingan terdekatnya... tak pun isteri fattah sendiri saingan terdekatnya ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh jadi juga kak Anies. Fattah atau Fazura atau Janna. Semua best. Hihi. :)

      Padam
  24. Akak dah lama tertinggal citer bitang popular ni... heheh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi. Takpe kak. Just for fun je kak. Hihi. :)

      Padam
  25. betul setuju.. vote for janna nick. huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak mesti peminat jannanickers kan kak. Hihi. :)

      Padam
  26. ntah la... hehe... akak xsempat nak flo diorg punya citer... psl fattah amin kawin dgn fazura pun akak lambat tahu... tp psl nealofar akak tahu la skit bisness dia meletup... nice sharing gv yg membuatkan akak tahu.... hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama2x kak. Terima kasih sudi baca kak. Hihi. :)

      Padam
  27. Adik minat yang mana? Akak minat #Fattzura tuu. Selalu stalk dorang. Hee. Akak datang follow back. Thanks datang blog akak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. GV minat semua kak. Hihi. Terima kasih kak sebab sudi follow back blog GV. hihi. #fattzura giteww kak. hihi. :)

      Padam
  28. Hmmm semua tu pengikut ramai... Tahun ni siapa naik carta ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Mr Zumal. Semua boleh naik carta. Hihi. :D

      Padam
  29. zie minat fazura sebab dia gojes but janna nick deserves to win. sorry, tak suka lopa.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi. Okey la tu kak Zizie. Janna mmg ada potensi besar nak menang kan kak. hihi. :D

      Padam

Terima Kasih Sudi Baca & Komen. Nanti Saya Akan Singgah Blog Anda Pula. Semoga Semua Murah Rezeki & Berbahagia Selalu. InsyaAllah. Aamin. :D