WEBSITE PALING POPULAR DI KALANGAN RAKYAT MALAYSIA

GALAKSI VIRAL - Di zaman internet ini, terdapat pelbagai website telah disediakan oleh pelbagai pihak untuk memenuhi keperluan dan  kehendak para pelayar internet dalam memperolehi pelbagai info yang bersifatkan umum mahupun khusus. Oleh itu, jom kita tengok laman sesawang manakah paling popular di Malaysia dan kerap dilayari oleh pengguna internet Malaysia. 

Credit to Google Image

TOP 10 
WEBSITES 
PALING POPULAR 
DI MALAYSIA 
TAHUN 2017


01. GOOGLE.COM
CATATAN :
Google sentiasa berada di kedudukan pertama tidak kira untuk kategori mana pun. 



02. FACEBOOK.COM
CATATAN :
Facebook masih lagi berkuasa sebagai alat sosial media paling berpengaruh di Malaysia. 




03. YOUTUBE.COM
CATATAN :
Sumber video paling utama untuk rakyat Malaysia ialah tidak lain tidak bukan - YouTube



04. BLOGSPOT.MY
CATATAN : 
 Berita baik untuk para blogger Malaysia kerana Blogspot.My adalah site keempat paling banyak dilayari penduduk Malaysia. Tetap setia dengan blogspot. :)



05. MAYBANK2U.COM
CATATAN : 
Sistem perbankan online paling popular di Malaysia ialah Maybank2u.com





06. GOOGLE.COM.MY
CATATAN : 
Alternatif kepada Google.com. Mestilah rakyat Malaysia menggunakan Google Malaysia kan. 



07. LAZADA.COM.MY 
CATATAN:
Harga barang murah dan banyak produk di jual di website  Lazada. Jadi tidak menghairankanlah Lazada adalah Website Online Shopping No.1 Malaysia.





08. YAHOO.COM
CATATAN : 
Tak sangka masih ada orang  guna Yahoo untuk search pelbagai info. Actually, GV sendiri ada backup email guna email yahoo. huhu. 




09. PORN.HUB.COM
CATATAN : 
No Komen.



10. INSTAGRAM.COM

CATATAN : 
Artis Malaysia dan selebriti media sosial ramai pakai Instagram. No wonder duduk No.10 di Malaysia.




Di bawah ada printscreen ranking untuk info di atas. 


Sumber Info Daripada Website SimilarWeb.com


Credit to Google Image


GALAKSI VIRAL
Blog Hiburan Informasi Kababoom
https://galaksiviral.blogspot.my/

*Lain sumber rujukan, lainlah kedudukan rangking di atas. Ianya mungkin kerana kaedah kajian, ukuran serta analisa kajian yang mungkin berbeza telah digunakan di dalam kajian mereka yang lain  dalam usaha untuk mendapatkan satu senarai seperti di atas. Walau begitu, selalunya website yang tersenarai majoritinya sama saja kerana skop kajian masih sama dan yang berbeza hanyalah cara penilaian hasil kajian mereka sahaja. 

Sumber : TopWebsite2017ALEXA.COM, Google Image

16 ulasan:

  1. Maybank 2u, banyak laaa duit asyik keluar. Duit masuk sekali jeaa. Hahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. GV pula cimb clicks. Huhu. sama juga kak Fatin. Banyak keluar dari masuk. Huhu.

      Padam
  2. Nama-nama besar semuanya.. www.thisisreef.com

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Yezza kak. GV pun gembira sangat ada blogspot dalam carta. Hihi. :D

      Padam
  4. Semua senarai kat atas tu ai selalu masuk kecuali no 9.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu. Yezza kak Ai. huhu. Sama la GV kak AI. huhu. :)

      Padam
  5. Tak sangka no. 9 mendahului Instagram.. Padahal IG antara yang paling popular.
    Walaupun website terlarang namun dalam diam ranking tak kurang tinggi..
    Muhasabah diri siapa yang buat website tu di ranking begitu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu. GV tak tahu nak komen apa kak sebab tak sangka no.9 tu duk top ten. Huhu.

      Padam
  6. GV..terbaik..betul itulah imej dan laman yang the best untuk sesiapa sahaja di alam maya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Mr Etuza.Hihi. Google tetap no.1 kan Mr Etuza. hihi. :D

      Padam
  7. yang terbaku
    senang jual beli
    akan berada dipasaran...

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang terbaku ? yang terlaku kan kak Hasliynda. huhu. pastinya ia hangat di pasaran kak. :)

      Padam
  8. lain2 tu semua guna kecuali porn.hub.com...web apa tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu. Tu web abaikan.com je kak. huhu.

      Padam

Terima Kasih Sudi Baca & Komen. Nanti Saya Akan Singgah Blog Anda Pula. Semoga Semua Murah Rezeki & Berbahagia Selalu. InsyaAllah. Aamin. :D